♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

(Söndag)

Natten mellan lördag och söndag vaknade jag minst 24 gånger av att jag var uttorkad och törstig. Troligtvis pga lördagens alkoholintag, jag har en otrolig tendens att dricka flera litrar oboy morgonen efter, just för att jag aldrig slutar bli törstig. Nåväl. Efter att ha gnällt lite på pontus och tittat på big bang thoery i sängen gick vi upp för att äta frukost.

Bestod utav:
150 muggar oboy
1 mellankokt ägg med kaviar
2-3 rostade mackor
1 glas färskpressad apelsinjuice

När jag äntligen skulle få andas ut och bara ta vara på min helt lediga, oplanerade söndag ringde pontus mamma och frågade om vi ville komma hem till dom på kalkonmiddag. Tja, varför inte? Duschar och packar och klär på oss på mindre än en timme (duktigt för att vara oss, läs: mig) och hinner med ersättningsbussen till hässleholm på en millisekund. Sedan får vi äran att sitta och vänta i hässleholm i 40 minuter, tack gode gud för pressbyrån. Pontus bjöd mig på pucko och vi studerade hur otroligt många olika tidningar det finns (och vilken fantastisk oordning dom har på dom).

Väl hemma i markaryd har familjen, inklusive mormor och morfar, dukat fint och vi slår oss ner för att äta en gammal hederlig kalkonmiddag.

Bestod utav:
Skuren kalkon
Potatisar
Sås
Kokta grönsaker
Hemmagjord ättiksgurka
Vinbärsgelé
Äppelcider

Efter middagen satte vi oss av någon lustig anledning i bilen för att köra 300 meter till byns järnvägskiosk. Där hyrde vi en kass thriller och köpte otroligt gott godis. Som vi åt.

Där har ni det, söndagens "det här åt jag idag"
lustigt ämne.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Fram tills för ett par år sen inbillade jag mig att mina föräldrar bara var ett irritationsobjekt. Två personer som sa åt mig vad jag skulle göra och inte göra - bara för att irritera mig. Jag uppskattade inte det faktum att dom alltid hjälpte mig med skolarbete, lagade mat åt mig och faktiskt såg till att jag mådde bra. Nej det var först när jag blev lite äldre och fick deras förtroende som det faktiskt blev roligt att umgås med dom.

Jag tror att mycket hade att göra med att dom bytte livsstil. När mina äldre syskon lämnat boet och boet blev för stort för oss tre som var kvar flyttade vi till en fantastisk lägenhet inne i staden. Pappa fick drastiskt byta jobb och gick från inbiten ingenjör till inspirerande interiör/fastighets-fotograf. Och mamma är inte långt därefter.

Dom har sina skrivna ritualer. Melodikrysset klockan tio på lördagar, de svarta trekantiga tallrikarna har sin plats i diskmaskinen, man får bara tända den ena lampan i köket för att dom tycker den andra är irriterande, man skall alltid torka av glasdörrarna efter att man duschat... och så vidare. Och visst, dessa kan vara krävande men övergår lika snabbt till charmerande när man inser hur mycket tanke och funderingar det ligger bakom. Speciellt pappas.

Min syn på mamma och pappa förändrades även drastiskt när jag insåg hur roligt det var att dricka tillsammans med dom. Plötsligt kom pappa på saker som "pappadansen" och mamma fnittrar alltid så hysteriskt när hon inte är nykter. Och även vid dessa tillfällen har jag lyckats samla förtroende som har gjort det lättare att leva med dom.

Jag vet att det tidigare har påståtts annat från andra, men här är sanningen: jag har världens bästa föräldrar.
Jag, min bror och min syster har världens bästa föräldrar.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min första kärlek var en konstig första kärlek. Och nu pratar jag inte om mellanstadiets första förtjusning av det motsatta könet. Nej, fjorton-femton år, mycket lättberörd ungdom framför datorn på sitt rum i källaren. Jag fann den såkallade kärleken i internets stora, mörka skogar. Det var någonstans mellan de täckningslösa telefonsamtalen och samkärleken till djungelvrål som jag kände att: nej, jag är nog fan kär i den här människan.

Problemet: han bodde 45 mil ifrån mig

Allting var nytt och spännande, jag hade aldrig mött en liknande person förut. Han var konstig och pratade konstigt och jag tyckte om honom. Det var lustigt med första mötet. En person som man bara sett på bild och pratat med i telefon. En riktig människa, som kom enda hit för att träffa mig. Vi sa våra första riktiga ord till varandra inne på Pressbyrån. Jag har starka minnesbilder av att han alltid drog upp sina byxor med jämna mellanrum. Dom kasade väl helt enkelt, trots skärpåtgärd.

Efter MÅNGA om och men från mina föräldrars sida fick jag äntligen hälsa på honom i hans hemstad. Vilket var häftigt. Med många nya ansikten varje dag. Varav ett jag faktiskt tagit upp kontakten med igen och träffade senast i tisdags. Det öppnade mycket nya tankar och funderingar i mitt då ganska begränsade huvud. Och visst trivdes jag. Jag hade ju tjatat till mig att spendera mer än en vecka, 45 mil hemifrån. Det kändes fritt.

Av någon konstig anledning har jag väldigt svårt för att minnas stora delar av den tiden. Jag har funderat mycket över det och alltid kommit fram till att jag var väldigt instängd i mig själv och nästan påväg till deprimerad. Jag kommer ihåg att vi spenderade en del tid i deras replokal och jag fick följa med dom på spelningar. Jag kommer även ihåg sena nätter och framför allt sena frukostar. Resterande är tyvärr för blurrigt för att förklara.

Men som med allt annat måste det ta slut någon gång, på en del tråkiga grunder. Min sista kväll i Nyköping spenderade jag med honom och en kille vid namn Klas, uppe på ett berg med utsikt över staden. Vi tände en brasa och satt och rökte vattenpipa tills alla stjärnorna lyste klart på himlen.



Min första kärlek.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Som många kanske redan kommit underfund med så är mitt namn Jonna. En artonåring, som lika gärna kunnat vara en nittonåring pga sitt klasshopp i början av skoltiden. En som hon så länge kan minnas umgåtts med människor som är äldre än henne själv. Jonna. Med den ständiga viljan att vara spontan och osårbar, som gråter för ingenting och mest får tiden att gå genom att gå till jobbet och gå hem från jobbet.
En artonåring som kanske hade passat bättre in längre bak i tiden, som uppskattar analoga kameror, handskrivna brev, böcker, gammal musik. Som för allt i världen inte kan förstå vad Facebook ska vara bra till och förundras över ständigt värdelösa nya program på tv.

Nej. Detta är jag. Jag älskar att duscha länge, duschen är min fristad. Musik är och kommer alltid vara en stor passion, en känslohöjare. Som passar både när jag mår väldigt bra och när jag mår väldigt dåligt. Jag tycker frukost är viktigt och kan inte påbörja en dag utan mat i magen. Även offentlig Oboy-fantast. (Resten av dagens måltider känns inte så viktiga). Min familj går före allt. Jag uppskattar människor som lyssnar, tröttnar lätt på människor som inte lyssnar. Fotografi har legat mig varmt om hjärtat ett par år och även om jag förlorat all lust och inspiration till att fotografera själv finns det ingenting bättre än att diskutera och analysera bilder. Jag planerar att få tillbaka den lusten samt inspirationen inom kort. Kanske när jag bytt jobb.

Jag tröttnar snabbt på allt. Ställen, min frisyr, skola/jobb. Har alltid haft stora problem att fullfölja uppgifter. Jag tycker tid och människor är häpnadsväckande, tror inte på Gud för fem öre, men funderar mycket på parallella världar, ödet och livets egentliga mening. Jag har aldrig varit den med många vänner, utan ett par få som jag hellre lär känna lite närmre inpå. Dock tycker jag om att skaffa mig bekanta från olika delar av landet, som man ofta återförenas med på t ex festivaler.

Jag är en riktigt presentfantast. Och en liten spenderare överhuvudtaget. Jag har svårt att bilda en snabb uppfattning om människor. Jag tror att det finns både något gott och något ont i alla. Jag tycker om att åka tåg och buss, avskyr att åka bil. Skyltdockor är det värsta jag vet efter spindlar. Jag har svårt för barn, alla typer.

Nu känner du nästan mig, känner jag dig?

Mot bloggtorka - på Emelies begäran

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

CHALLENGE ACCEPTED

tror ni jag klarar det?

We created memories - siesta

 

Det är någon gång nu när oktober blivit november som mina saknadskänslor för festival knackar på.

Siesta i år var lovely.


RSS 2.0